Κρυοθεραπεία! Μία ακόμα τάση ή ένα πραγματικό εργαλείο ομορφιάς;

image english

Η κρυοθεραπεία εφαρμόστηκε αρχικά στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αργότερα αθλητές της Ευρώπης και της Αμερικής υιοθέτησαν την τεχνική, χρησιμοποιώντας κρυοθάλαμους για ολόκληρο το σώμα προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των μυών. Η ιδέα ήταν να δροσίσουν και να μουδιάσουν τις περιοχές της φλεγμονής πριν από επίπονα παιχνίδια και να καταπραΰνουν μυες και αρθρώσεις.

Το skin icing -ή αλλιώς η κρυοθεραπεία προσώπου – είναι η τελευταία τάση περιποίησης του δέρματος που πλημμυρίζει τα social media. Ανεξάρτητα από το αν πιστεύεις όλα αυτά τα θαύματα που κάνουν στο δέρμα τους οι διάσημοι του Hollywood  κατά καιρούς, η κρυοθεραπεία είναι το μυστικό για ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα.

image english

Πώς λειτουργεί η κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία έχει άμεσα αποτελέσματα καθώς το κρύο σοκ αναγκάζει τα αιμοφόρα αγγεία να συσταλούν προκαλώντας υπεραιμία και άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας. Mάλιστα, η προσωρινή αύξηση της τοπικής ροής αίματος βοηθάει στο να ενισχυθεί η απόδοση των προϊόντων περιποίησης που πιθανά έχουμε εφαρμόσει καθώς βοηθούν τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα.

Οι δερματολόγοι τονίζουν πως αντί να στροβιλίζουμε ένα παγάκι στο δέρμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε ένα κατάλληλο εργαλείο γιατί η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να προκαλέσει κρυοπαγήματα στο δέρμα ή βλάβη στο υποκείμενο λίπος. Ακόμα και για τα εργαλεία συνίσταται να τα μετακινούμε συνεχώς πάνω στο δέρμα αντί να τα τοποθετούμε σε μια περιοχή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα Cryoglobes, κατασκευασμένα από χειρουργικό ατσάλι, διατηρούν τη χαμηλή τους θερμοκρασία για ακόμα περισσότερο χρόνο απ ότι οποιοδήποτε άλλο εργαλείο κρυοθεραπείας. Είναι εύκολα στη χρήση και με ειδική συσκευασία αποθήκευσης αποτελούν το ιδανικό εργαλείο για κάθε επαγγελματία αλλά και για όλους όσους θέλουν να φροντίζουν το δέρμα τους με τον καλύτερο τρόπο ακόμα και στο σπίτι.

Καλάθι αγορών

We would love to hear from you

Drop Us A Line