Όλα τα άρθραAll articles

Η Motiva εισήχθη στη Wall Street!

Η εταιρεία Establishment Labs, είναι και επίσημα η πρώτη εταιρεία με έδρα την Κόστα Ρίκα, που μπαίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

O Juan Jose Chacon-Quiros, στις 19 Ιουλίου είχε μια από τις ωραιότερες ημέρες της ζωής του, καθώς κατάφερε, η εταιρεία του η Establishent Labs, να είναι η πρώτη εταιρεία με έδρα την Κόστα Ρίκα που μπαίνει στον NAZDAQ. Η εταιρεία που θα είναι πλέον στο Χρηματιστήριο γνωστή σαν ESTA, δραστηριοποιείται στον τομέα της αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής στήθους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 από τον JJ, όπως θέλουν να τον αποκαλούν και όλες οι περγαμηνές για μια μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν από την οικογένειά του. Πατέρας και αδερφός διακεκριμένοι πλαστικοί χειρουργοί, μητέρα νοσηλεύτρια και σύζυγος ιατρός, είναι παράγοντες που συνετέλεσαν σε μια τεράστια επιτυχία. Το εγχείρημα του JJ ήταν περίπλοκο. Μελέτησε τις ανάγκες και τις ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά και αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που θα είναι καινοτόμο και θα καλύψει τις ανάγκες των ασθενών σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια και τεχνογνωσία δημιουργήθηκαν τα ενθέματα σιλικόνης της Motiva.

Νανοτεχνολογία και 3d Imprinting

Η Establishment Labs αρχικά ενώ ιδρύθηκε το 2004, έγινε πλήρως λειτουργική το 2008 και βγήκε στην αγορά το 2010. Στο μεσοδιάστημα 2008-2010 ο JJ, ήρθε σε επαφή με τον μηχανικό Salvador Dada, τον οποίο και προσέλαβε στο δυναμικό της εταιρείας. Ο Dada όντας γνώστης της συγκεκριμένης αγοράς, ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό και πραγματικά καινοτόμο. Μαζί με τον Dada εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας ένας manager, ο Roberto DeMerzeville, ο οποίος θα αναλάμβανε την υλοποίηση και το χρονοδιάγραμμα του πλάνου, καθώς και τις κλινικές δοκιμές που θα έπρεπε να γίνουν.

FDA Approval

Από το 2004-2008, ο JJ ξεκίνησε την εταιρεία με μηδενικό σχεδόν κεφάλαιο και δανειζόταν χρήματα από την οικογένεια του για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Όσο η έρευνα εξελισσόταν έβλεπε ότι το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Μετά από αρκετές κλινικές δοκιμές, τα ενθέματα της Motiva βγήκαν στην αγορά και είχαν την αποδοχή των πλαστικών χειρουργών ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα, η εταιρεία να έχει μια ανάπτυξη της τάξης του 70 % μόνο εν έτει 2017.

Ο JJ όμως δεν είχε σκοπό να σταματήσει εκεί και ούτε πρόκειται. Ο στόχος του είναι να κατακτήσει την αγορά της Αμερικής και για αυτό η Establishment Labs αναμένεται να λάβει το PMA του FDA τον Ιανουάριο του 2019.